SAYA SUKA KECANTIKAN

Untuk penjagaan wajah iaitu luaran.. sy pengguna dan perunding bebasMARYKAY..utk kesihatan dalaman.. sy sarankn EMORRA GLOW C utk kesihatan..kulit yang glow dan radian.. utk wangian.. sy prefer yg bebas alkohol SCAFT PERFUME.. indah nya hidup seorang wanita














Selasa, 3 Februari 2009

Tips penjagaan jari jemari


Kulit tapak tangan dan jari jemari adalah pengukur usia seseorang. Kulit tangan yang kering, kusam dan berkedut akan memberi kesan terhadap penampilan dan membuat anda lebih berusia dari usia sebenar.Cuba tip berikut1. Urut tangan dan jari jemariSapukan minyak essential ke tangan dan jari jemari. Lakukan seperti mencuci tangan secara perlahan dan berikan sedikit tekanan. Dengan menggunakan ibu jari, urut telapak tangan dengan cara membulat dan lakukan berulang kali. 2. Krim TanganJadikan rutin setiap malam sapukan krim tangan sebelum tidur dan urutkan secara perlahan.3. Untuk mendapatkan kesan segera, ambil 1 sudu besar teh gula pasir dan di campurkan dengan pencuci tangan. Cuci tangan anda dan keringkan dengan tuala yang lembut.Disamping itu untuk menguatkan kuku jari jemari, gosokkan dengan limau nipis atau rendamkan dengan teh. Disamping menguatkan kuku ianya juga dapat mencantikkan kuku.Rujuk http://www.marykay.com.my/ untuk lihat penjagaan bagi tangan anda

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

saya beauty consultan anda

saya beauty consultan anda

Semuanya dari Mary Kay

skin care class Alor Gajah

skin care class Alor Gajah

facial @ kelas penjagaan kulit

Hai...

Selamat mnyambut ramadhan yg bakal tiba..seperti biasa SCC ( Skin Care Class ) akan diadakan seperti biasa cuma cuma di area berdekatan sahaja ya..



Mcm biasalah.. jika sesiapa ingin rasa sentuhan Marykay dari Teknik cucian wajah -guna dari oil make up remover-cleanser-masker,freshner sampailah moisturizer..bukan tu je.. lips kita ni pun kita akn SPA tau..selain tangan dan kaki..tp klu sesiapa nk spa kaki kene aturkan satu kelas khas yg lain..bukan apa..cuma takut masa x cukup..



Pastu gunakan foundation marykay yg sgt2 bagus-ringan..sekata.. tiada tandingan dengan foundation lain! then guna la semua make-up utk menyempurnakan wajah.. kolor2 marykay semuanya berasaskan mineral..so x perlu risau..



so sesiapa yg berminat.. hubungi saya..jom cantik d pagi syawal...

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss