SAYA SUKA KECANTIKAN

Untuk penjagaan wajah iaitu luaran.. sy pengguna dan perunding bebasMARYKAY..utk kesihatan dalaman.. sy sarankn EMORRA GLOW C utk kesihatan..kulit yang glow dan radian.. utk wangian.. sy prefer yg bebas alkohol SCAFT PERFUME.. indah nya hidup seorang wanita














Ahad, 30 Ogos 2009

special offer bagi New Beauty Consultant Ogos ini

Berita baik !!

Bagi sesiapa yg join as Beauty Consultant September ini, dan membuat pembelian 200 mata secara online... anda akn dapat :-

1 Marykay Creme Lipstik dengan percuma !!


terdapat 3 color yg ditawarkan iaitu Frosted Rose , Golden , Berry kiss

jom sertai sebagai Beauty consultant !!

Selasa, 11 Ogos 2009

skin care percuma

mempunyai masalah jerawat? kulit tak sekata?berminyak?kusam? jom buat temujanji dengan saya untuk mengadakan sesi penjagaan wajah secara percuma..ramai yg telah mencuba dan berpuashati..jadi mengapa tidak anda mencubanya terlebih dahulu?
Jika berminat sila hubungi saya 012-3274224 nora ..di sesi penjagaan wajah ini, anda akan diberi peluang merasai sendiri :-
* cucian wajah dan tekniknya (menggunakan set Botanikal yg bersesuaian dgn kulit anda)
* menyapu freshner
* menggunakan moisturizer sebagai pelembab kulit
* menggunakan Masker yg bersesuaian..apa yg bes masker ni 2in1..bole jadi masker n bole jadi scrub pada masa yg sama yg mampu firm up kan kulit
* merasai kenikmatan SPA bibir - menyingkirkan sel kulit mati bibir akibat pemakaian lipstik bertahun-tahun serta menggunakan lip Balm yg mampu menjadikan kulit bibir halus,dan mengembalikan keaslian kulit bibir
* merasai SPA tangan-merasai tangan selembut satin
* menggunakan foundation Marykay yang amat ringan teksturnya
*menggunakan bedak mineral dimana mencantikkan tekstur kulit selepas pemakaian foundation
*mennggunakan asas make-up Marykay - lipstik, gloss, cheek color,eye color,mascara,eye liner dll
apa tunggu lagi... jom try sama2...sms/ call sy untuk sesi temujanji
bg mereka yg ingin mengintai peluang kerjaya dalam bidang kecantikan..koling sy utk keterangan lanjut ok

Mengenalpasti Jenis Kulit & Produk Yang Sesuai



4 Jenis kulit yg asas :-
* Kering
* Normal
* Kombinasi
*Berminyak

Ciri2 kulit kering :-
Liang roma kecil
tidak bermaya
garis halus sekeliling mata dan mulut

Kebiasaanya dimiliki wanita berumur 50 tahun ke atas
wanita yg berada di kwsn trlalu lembab @ sejuk

Penyelesaiannya;
Produk Marykay membantu melembut dan melicinkan lagi kulit kering dgn membersih dgn lembut tnpa pengelupasan,menambahkan kelembapan,mengurangkan kesan garis2 halus

kulit normal:-
minyak dan kelembapan yg seimbang
kadangkala berjerawat
garis dan kedutan jarang terbentuk

penyelesaian;
mengekalkan kelembapan yg seimbang agr sihat dan berseri dan melicinkan lg tekstur kulit serta meninggalkan kulit yg bersih dan segar

kulit kombinasi:-
kelihatan sihat dgn tekstur yg licin
T-Zon berminyak ( sepanjang dahi terus ke bahagian hidung dan dagu)
tanda kekeringan di pipi serta tepi muka
garis dan kedutan jarang terbentuk

penyelesaian;
mengawal pengeluaran minyak di T-Zon,mengecilkan liang roma serta melembabkan bahagian kering

Apakah yg menyebabkan kuit berminyak?
Apabila gelenjer sebaceous menghasilkan minyak yg berlebihan

ciri2;-
liang roma besar
sering mengalami jerawat dan liang roma tersumbat
kulit kelhatan berminyak

penyelesaian;
Produk Marykay mengawal minyak, meinggalkan kulit yg licin,membershkan bahan kotoran dan pengumpulan minyak pada pembukaan liang roma dan membantu memanjangkan temph ketahanan warna solekan

Jika anda mempunyai masalah seperti yang tertera di atas dan inginmencari jalan penyelesaian,jangan segan utk hubungi saya untuk adakan temujanji skin care secara percuma


saya beauty consultan anda

saya beauty consultan anda

Semuanya dari Mary Kay

skin care class Alor Gajah

skin care class Alor Gajah

facial @ kelas penjagaan kulit

Hai...

Selamat mnyambut ramadhan yg bakal tiba..seperti biasa SCC ( Skin Care Class ) akan diadakan seperti biasa cuma cuma di area berdekatan sahaja ya..



Mcm biasalah.. jika sesiapa ingin rasa sentuhan Marykay dari Teknik cucian wajah -guna dari oil make up remover-cleanser-masker,freshner sampailah moisturizer..bukan tu je.. lips kita ni pun kita akn SPA tau..selain tangan dan kaki..tp klu sesiapa nk spa kaki kene aturkan satu kelas khas yg lain..bukan apa..cuma takut masa x cukup..



Pastu gunakan foundation marykay yg sgt2 bagus-ringan..sekata.. tiada tandingan dengan foundation lain! then guna la semua make-up utk menyempurnakan wajah.. kolor2 marykay semuanya berasaskan mineral..so x perlu risau..



so sesiapa yg berminat.. hubungi saya..jom cantik d pagi syawal...

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss