SAYA SUKA KECANTIKAN

Untuk penjagaan wajah iaitu luaran.. sy pengguna dan perunding bebasMARYKAY..utk kesihatan dalaman.. sy sarankn EMORRA GLOW C utk kesihatan..kulit yang glow dan radian.. utk wangian.. sy prefer yg bebas alkohol SCAFT PERFUME.. indah nya hidup seorang wanita














Khamis, 19 November 2009

Marykay di petang jumaat


minat nk makeover wajah sendiri..jom www.marykay.com.my
sy menjemput wanita2 di sekitar Air Keroh-Bkt Beruang-Melaka yg ingin bermarykay bersama sy utk mencuba produk Marykay pada masa terluang anda antara jam 12.30-2.30 ptg stp jumaat.Maklumlah waktu ni kdg2 kita x tahu nk bt apa kat opis..so jgn segan2 sms sy.sy akn dtg ke tempat anda.

nk cuba secara berseorangan boleh,berkawan pun boleh..bole guna dulu brg Marykay.. Guna klu ok dan berkenan..boleh la oder..klux brkenan, tiada masalah.. tiada paksaan utk beli.beri sy kesempatan utk memberi anda sentuhan Marykay pun dah memadai !


x payah sediakan apa2.. brg2 spt skin care produk,cermin,besen,facial cloth,scarft semua diprovided khas utk anda..

boleh la sms sy.. permintaan akn dipenuhi bergantung pada siapa yg awal bookinglah. so sebaiknya 2@3 hari b4 nk try bole cr sy..tp katakan on the dot klu nk pun bleh andai waktu tu tiada booking utk skin care sesion ok



produk bulan ini

Miniature Fragrance-wangian 6 dlm 1 dlm kotak yg amt cute! rm200


Loose Eye Shadow Limited Edition-halus bak sutera. rm55

Blushing cheeks-Limited edition cheek color Pllette-amat natural,licin, amat ringan dgn vitamin A,C,E rm 80

free gift setiap pembelian !! sms sy

Selasa, 10 November 2009

kelas penjagaan kulit & beauty makeover



salam... khas untuk warga melaka

Saya mempelawa semua wanita di area Melaka untuk mendapatkan kelas penjagaan kulit secara PERCUMA dgn menggunakan produk Marykay-Produk yg kini menjadi sebutan ramai.

Apa yg anda akn alami ketika Seisi ini :-
-mengenalpasti jenis kulit (melalui soal jawab/sejarah pemakaian)
-Menggunakan sendiri set skin care yg sesuai dgn jenis kulit (kering/berminyak/biasa)
dari Cleanser,Freshner,Masker, Moisturizer
- merasai sendiri kehebatan SPA BIBIR-LIP MASK & LIP BALM-mampu pinkkan kulit bibir, protect skin bibir dr mengelupas,kering dsbgnya
-berpeluang merasai SATIN HANDS- kulit selembut satin dgn set losyen 3 in 1
-berpeluang mencari foundation yg sesuai dgn kulit muka
-menggunakan basic set make-up Marykay-Mineral powder,mascara,eye liner,eye color, blusher,lip balm, lipstik,lip balm.lip gloss

Sesiapa yg berminat untuk menjadi Beauty Consultant bole join sy dan sy akn terangkan 1 per 1 bagaimana untuk menjadi seorang Beauty Consultant

So klu brminat, terus sms @ call sy dan kita buat temujanji samaada di pej @ rumah

Kelas penjagaan ini juga saya jalankan di tasik utama / di sekitar Air Keroh mengikut permintaan anda

So, pilihan di tangan anda.. banyak yg menarik menanti anda andai anda buking kelas pada bulan ini-speacial gift berupa sampel satin hands, sampel lipstik,blasher,eye color,mascara.. dan sesuatu yg lebih speacial jika anda join as Beauty Consultant .

Jom berMarykay dgn saya....

Sabtu, 7 November 2009

wangian mesti beli





Dapatkan wangian 6 dalam 1 dgn harga RM200.Memang berbaloi tau.. klu sape yg brminat nk beli,sy akn bg dia free eye color yg berharga RM26..Tp makesure this month je ok..
dr kiri tu Journey-haruman lembut dari bauan flora.Elige-Oriental yg mggabungkan haruman Amazon Lily dan Sandalwod India.Bella-bau bes sgt2 dr fruit dan flora.Belara-harumah flora haruman berkrim.Velocity-bau yg bgitu menceriakan dr haruman buah dan flora.Dan plg las Affection-konsep oriental moden yg bgtu segar dgn pink peppercorn.

So apa tunggu lg.Dikawasan sekitar brdekatan sms sy untuk test bau ni ok..

Selasa, 3 November 2009


"meriahkan hari sabtu dan ahad ini bersama Marykay.. hubungi saya utk penempahan awal" 012-3274224

Bisness Marykay


"nora,mcmna nk start biss ni..suggestkan apa yg patut sy start klu sy nk serius dlm biss ni"...

Oklah sy terangkan 1 per 1..

1. Anda perlu dapatkan form sign up Beauty Consultant terlebih dahulu dari saya

2. Selepas isi dan tandatangan,susuli dengan bayaran sebanyak RM180 kepada sy utk sy hantarkan ke Pejabat Marykay

3. Selang beberapa hari, anda akan menerima parcel starter kit yang mengandungi sebahagian alatan untuk buat kelas Penjagaan kulit.Antaranya berupa Cleanser Time Wise,Moisturizer Time Wise, facial cloth, tray,sampel make-up MK,The Look,cermin dan beberapa alatan lain yg bole membantu anda menjalankan kelas penjagaan kulit sendiri.( Kesemua barangan ini bernilai lebih dari RM400 )

4.Bersedialah utk mendaftarkan diri di Kursus ESRS 2 hr-dimana anda akn diajar selok belok marketng,make-up dan bagaimana melakukan perniagaan ini wpun di rumah-anda tntukan berapa Ringgit yg anda mahukan sebulan-senang cerita, kitalah boss dan kitalah kuli bg biss kita ni

5.Mulakan perniagaan anda..bagi yg mahu serius dalam perniagaan kecantikan ini,anda bolehlah menyediakan skin care anda utk kelas penjagaan kulit-ye la kan..mana ada biss yg x keluar modal.

6.Gunakan voucer yg anda dpt di hari kursus utk membeli set skin care nti
Saya amat menggalakkan anda melakukan 600 point setiap bulan (lebih lagi baik).Kerana banyak ganjaran yg akn dapat dr MK nti.Melakukan 600 point setiap bulan dalam tempoh 120 hari melayakkan anda menerima NCB-New Consultant Bonus yg kesemuanya bernilai RM1538.Siapa nk bg brg bernilai begini secara percuma.Ada 4 NCB menanti anda.Kiranya brg2 ni banyak membantu anda melakukan kelas penjagaan kulit.Lgpun pada tahap ni anda dah layak mendapat potongan plg tinggi dlm biss MK iaitu sebanyak 40%!








7. Bersedialah melatih diri utk melakukan Kelas Penjagaan Kulit-Jangan risau, segala alat bantuan perniagaan turut disertakan dlm beg starterkit.folow je step by step
8. Bila banyak melakukan Kelas,secara langsung meningkatkan jualan dan jika berjaya mencapai target tertentu,anda akan dirai di atas pentas Marykay,mendapat BONUS dari MarYkay,berpeluang BERCUTI di dalam dan luar negara..dan yg plg seronok berpeluang mendapat PINK CAR MK!!!

Apa yg penting semangat utk berusaha dan x putus asa..

Isnin, 26 Oktober 2009

Cabaran baru...



Syukur..setelah mengharungi pelbagai cabaran,akhirnya saya telah sampai ke progran RJU-Red Jacket Universiti Marykay..Kira ni mcm pembelajaran lah jg dimana kita akan diajar dgn lebih mendalam lg mengenai perniagaan dalam Marykay.Sesi ni selama 3 bulan berturut tetapi sebulan sekali je..seronok sgt.kat sini kita byk belajar tips2 utk brjaya dr yg berpengalaman.Kami diberi cabaran utk melayakkan graduate kami nti.Cabaran inilah memberi 1 persaingan sihat diantara BC Marykay utk terus berjaya.


Ahad, 25 Oktober 2009

Tinted Lip Balm baru !!!



Wah..inilah Tinted Lip Balm baru lancar oktober ni.Apa yg bes,Lip Balm ini dah ada SPF 15.sO,x perlu risau klu keluar pada waktu panas..bibir pun x kering dan merekah.Kandungannya juga dr bhn botani yg terkandung minyak jojoba dan Shea butter.Mesti cuba!lembut sgt2,antioksidan vitamin A lg.So dia bertindak meneutralkan balik kulit bibir yg dah rosak sbb radikal bebas.Memang berbaloi.Kering,ringan..Terdapat dlm 7 warna-Rose,Mango,Apricot,Poppy,Fig,Blush dan Neutral.Harga sebatang cuma RM55-sure bibir x kering lg !!

Khamis, 24 September 2009

Skin Care Class & Beauty Makeover

Percuma kelas penjagaan muka & beauty make over bg mereka yg ingin mencuba produk Marykay ( tp.. pempuan je la.. )
Saya akan mengadakan kelas penjagaan ni pada Oktober seperti ketentuan di bawah. Tapi, kalau ada request dr pihak lain samaada kumpulan @ individu pada tarikh lain jg boleh dipertimbangkan andai saya tiada skin care pada waktu tersebut

TARIKH : 16/10/2009 SABTU & 17/10/2009 AHAD
MASA : 10 PAGI / 2 PTG
LOKASI : SEKITAR AIR KEROH (LOKASI SEBENAR AKAN DI BERITAHU KELAK)

Kelas penjagaan kulit ni tak lama.. sekitar 2-3 jam sahaja..

* Pada waktu inilah anda akan dianalisa kulit terlebih dahulu.. cuma soal jawab mengenai produk yg diguna sekarang, berapa lama dan masalah yg dihadapi..

* pas tu anda akn diberi peluang mencuba produk yg bersesuaian dgn jenis kulit anda dari cleanser,freshner,moisturizer,masker. sorang satu akan dibekalkan dgn cermin, facial cloth, besen air,skarf facial ..so korang dtg tu bawa badan je la..

* pas tu, cuba sekali produk lain seperti Masker bibir, balm, satin hands iaitu losyen 3 langkah yg mampu mengubah kulit tgn selembut satin... mesti cuba

* kemudian, bila kulit muka dah bersih.. kita make over la sikit. Waktu ni anda diberi peluang menggunakan Foundation Marykay (top selling tau), bedak,cheek color,eye color.mascara.lipstik dan semua la...

* pas tu... tgk la perbezaan wajah korang tu... sambil2 tu leh la bergambar..

* bagi sesiapa yg nk try berkecimpung dalam bizz kecantikan ni.. klu berminat.. bole terus jadi Beauty Consultant.. cuma pay RM180 je waktu tu dan sy akn uruskan semuanya.. senangkan..
so.. jom la pakat ramai2 try sabtu n ahad ni.. boleh terus sms nama dan bilangan org yg mahu hadir.. setiap dari anda yg membawa 2 org kawan , ingatkan sy utk dapatkan free gift nanti okey..

Sabtu, 5 September 2009

HOT SELLING

LIP MASKER & BALM BIBIR

Pernahkah anda mask bibir anda? seperti muka,bibir jg prlu dimask seminggu 1x @ 2x.. lebih2 lagi kerana pemakaian lipstik (yg tidak diketahui bahan2nya) bertahun-tahun.Bagi mereka yg mempunyai bibir kering dan merekah disyorkan utk mencuba.Selain dapat mencantikkan bibir,ia jg mampu mengembalikan warna pink pada bibir kita dgn syrat pemakaian mesti konsisten dan sedikit kesabaran la... utk mereka yg mempunyai bibir yg agk hitam (akibat rokok dsbgnya) anda juga bole try produk ni... Lip mask ni berharga RM45 manakala Lip Balm RM35.. didatangkan kembar..

MINERAL POWDER

Selepas pemakaian Mineral Foundation, layangkan powder ini .. mmg puas hati..sbb powder ni x bercapuk, mengurangkan minyak... dan yg plg bes bila pakai, menggebukan kulit dan menjadikan kulit kelihatan sedikit glow... mmg bes.. harga RM70.. berus tu didatangkan asing.. tapi bulu berus ni membuatkan sapuan bedak lebih sempurna kerana ia halus dan sudah tentu dijamn halal keranan diperbuat dari bulu kambing.. cuba lah.. pasti puas hati..Harganya adalah RM65


SET BOTANICALIni ialah set botanical terdiri dari 4 asas-cleanser,freshner,mois, dan masker... Kesemua set ini adalah Botanical.. Jadi mereka yg mengalami kerengsaan kulit akibat pemakaian peeling produk disyorkan utk memulakan rawatan wajah dgn set ni.. Plg bes Masker MK.Masker ni bertindak membuang sel kulit mati..Dlm masa yg sama ,Masker ni boleh jadi Scrub muka yg bertidak mengurangkan bintik htm dan putih..Nak pkai pun ada caranya.. selain tu Masker ni bertindak menegangkan kulit muka..Apa yg pasti pemakaian set ni menjadikan make-up kita lebih cantik.. harga nya RM65 bg cleanser dan freshner,RM75 bg Masker dan RM80 bg Moisturizer..Boleh pakai sehingga 6 bulan..


FOUNDATION
Saya mmg suka mencuba produk make-up kat pasaran sebelum ni.. sebelum ni dah berpuluh foundation dah cuba.. tp masih x puas hati sbb kdg2 ada foundation yg buat kulit jadi capuk terutamanya bila berpeluh.. mulalah kulit jadi tompok2.Ada tu ok, tp bila cuaca panas mulalah berminyak... sehinggalah saya diperkenalkan dengan Mineral Foundation Marykay..Wah ! inilah yg sy cari selama ni..dari masalah dulu, kini sy x risau penampilan wajah sy wpun ketika panas.. kulit tidak lagi bertompok,capuk,minyak.. malahan warnanya amat sekata ,thn lama pulak tu..kering,dan ringan je bila pakai.. (sbb adakala foundation ni buat muka kita seolah2 berat)..pas tu terus setia dgn foundation ni secara langsung dgn semua produk Marykay..Cubalah... RM60 sahaja



di datangkan dengan warna-warna mengikut kesesuaian anda :



OFFER HARI RAYA-SET MIRACLE (PENENTANG USIA)


Kearah kulit yg nampak lebih muda-set ini terdiri dari CLEANSER,MOISTRIZER,DAY SOLUTION,NIGHT CREM..Sesuai utk mereka berumur 25 tahun ke atas.. kita sign up jadi Beauty Consultant pun kita da dpt CLEANSER dan MOISTURIZER TIME WISE NI FREE je.. tp bg sesiapa yg nk try (maksudnya x jd BC la)bole dptkan ful set ni dgn hrga RM520.. Apa yg bes, SET ni berwajah BARU !! Dan bole dptkan MASKER BOTANICAL (ikut jenis kulit) dengan berapa ringgit ?


Dapatkan dgn PERCUMA SAHAJA !!

OFFER HARI RAYA- ACNE-PRONE (MENGATASI MASALAH JERAWAT SERIUS)

Bagi yg menghadapi masalah jerawat/akne yg serius,Marykay Acne Prone adalah jawapannya.. Bagi mereka yg menghadapi masalah jerawat yg teruk (biasanya jerawat aktif @ dipanggil jerawat hidup) perlu berinteraksi lebih lanjut dgn sy mengenainya..Dengan set yg bernilai RM220 (Cleanser,Spot solution,serum), anda layak menerima OIL ABSORBING TISSUES-Tisu lekap yg menghilangkan minyak yg berharga RM 28 ( gambar kat bawah yg size empat segi tu ye)

OFFER HARI RAYA-MelaCEP WHITENING

Bagi yg ingin pencerahan kulit lebih cantik,lebih berseri,lebih cerah lebih2 lg bg mereka yg mempunyai masalah kulit jeragat/tompok hitam.. beralihlah pada produk ini... dengan setiap pembelian 4 barangan asas- Cleanser,freshner,spf15 moisturizer,night cream yg berharga RM580..semestinya melayakkan anda mendapatkan harga serendah RM60 bg masker Whitening (bernilai RM160)-Masker yg benar2 menjadikan kulit benar2 lembut dan licin.(cube dulu baru tahu!!!)

kemudian, ingatkan saya bahawa anda jg layak mendapatkan tisu facial yg berupaya menyerap kotoran dan sel kulit mati ini :-

OFFER HARI RAYA-BOTANICAL SET


Jika anda membeli salah 1 set botanical (F1/F2/F3) yg bernilai RM285, anda layak membeli foundation Marykay dengan potongan 50% iaitu hanya RM30 (harga sebenar RM60)



dan diberi PERCUMA 1 TISU FACIAL - Tisu ajaib yang berupaya menyerap dan memerangkap habuk/kotoran di muka ketika proses cucian dan masker muka

Jumaat, 4 September 2009

Jadilah Perunding Kecantikan Sekarang

Jom join team saya sebagai Perunding Kecantikan Marykay. Banyak faedah.. selain dapat membantu wanita di luar sana yg menghadapi masalah, sebagai seorang Perunding Kecantikan, anda jg akn menikmati produk atas ganjaran yg dilakukan !!







Program Perunding Baru atau NCB adalah satu program konsisten selama 120 hari utk semua Beauty Consultant (BC) baru.Anda akan menikmati bonus secara percuma dan jg premium secara tekalnya memenuhi 600 point dlm pesanan tunggal dlm tempoh 120 hari pertama anda. Produk kecantikan ini kesemuanya bernilai RM 1538 akan diberi kepada anda..

Dengan produk ini, akan lebih mudah anda sebagai BC baru menjalankan kelas kecantikan utk maju setapak lagi di dalam dunia kecantikan.. Jom. pasti tak rugi.. Pelaburan pertama utk hasil akan datang...



Ahad, 30 Ogos 2009

special offer bagi New Beauty Consultant Ogos ini

Berita baik !!

Bagi sesiapa yg join as Beauty Consultant September ini, dan membuat pembelian 200 mata secara online... anda akn dapat :-

1 Marykay Creme Lipstik dengan percuma !!


terdapat 3 color yg ditawarkan iaitu Frosted Rose , Golden , Berry kiss

jom sertai sebagai Beauty consultant !!

Selasa, 11 Ogos 2009

skin care percuma

mempunyai masalah jerawat? kulit tak sekata?berminyak?kusam? jom buat temujanji dengan saya untuk mengadakan sesi penjagaan wajah secara percuma..ramai yg telah mencuba dan berpuashati..jadi mengapa tidak anda mencubanya terlebih dahulu?
Jika berminat sila hubungi saya 012-3274224 nora ..di sesi penjagaan wajah ini, anda akan diberi peluang merasai sendiri :-
* cucian wajah dan tekniknya (menggunakan set Botanikal yg bersesuaian dgn kulit anda)
* menyapu freshner
* menggunakan moisturizer sebagai pelembab kulit
* menggunakan Masker yg bersesuaian..apa yg bes masker ni 2in1..bole jadi masker n bole jadi scrub pada masa yg sama yg mampu firm up kan kulit
* merasai kenikmatan SPA bibir - menyingkirkan sel kulit mati bibir akibat pemakaian lipstik bertahun-tahun serta menggunakan lip Balm yg mampu menjadikan kulit bibir halus,dan mengembalikan keaslian kulit bibir
* merasai SPA tangan-merasai tangan selembut satin
* menggunakan foundation Marykay yang amat ringan teksturnya
*menggunakan bedak mineral dimana mencantikkan tekstur kulit selepas pemakaian foundation
*mennggunakan asas make-up Marykay - lipstik, gloss, cheek color,eye color,mascara,eye liner dll
apa tunggu lagi... jom try sama2...sms/ call sy untuk sesi temujanji
bg mereka yg ingin mengintai peluang kerjaya dalam bidang kecantikan..koling sy utk keterangan lanjut ok

Mengenalpasti Jenis Kulit & Produk Yang Sesuai



4 Jenis kulit yg asas :-
* Kering
* Normal
* Kombinasi
*Berminyak

Ciri2 kulit kering :-
Liang roma kecil
tidak bermaya
garis halus sekeliling mata dan mulut

Kebiasaanya dimiliki wanita berumur 50 tahun ke atas
wanita yg berada di kwsn trlalu lembab @ sejuk

Penyelesaiannya;
Produk Marykay membantu melembut dan melicinkan lagi kulit kering dgn membersih dgn lembut tnpa pengelupasan,menambahkan kelembapan,mengurangkan kesan garis2 halus

kulit normal:-
minyak dan kelembapan yg seimbang
kadangkala berjerawat
garis dan kedutan jarang terbentuk

penyelesaian;
mengekalkan kelembapan yg seimbang agr sihat dan berseri dan melicinkan lg tekstur kulit serta meninggalkan kulit yg bersih dan segar

kulit kombinasi:-
kelihatan sihat dgn tekstur yg licin
T-Zon berminyak ( sepanjang dahi terus ke bahagian hidung dan dagu)
tanda kekeringan di pipi serta tepi muka
garis dan kedutan jarang terbentuk

penyelesaian;
mengawal pengeluaran minyak di T-Zon,mengecilkan liang roma serta melembabkan bahagian kering

Apakah yg menyebabkan kuit berminyak?
Apabila gelenjer sebaceous menghasilkan minyak yg berlebihan

ciri2;-
liang roma besar
sering mengalami jerawat dan liang roma tersumbat
kulit kelhatan berminyak

penyelesaian;
Produk Marykay mengawal minyak, meinggalkan kulit yg licin,membershkan bahan kotoran dan pengumpulan minyak pada pembukaan liang roma dan membantu memanjangkan temph ketahanan warna solekan

Jika anda mempunyai masalah seperti yang tertera di atas dan inginmencari jalan penyelesaian,jangan segan utk hubungi saya untuk adakan temujanji skin care secara percuma


Khamis, 30 Julai 2009

Selasa, 28 Julai 2009

BEAUTY CONSULTANT MARYKAY

Mencari pendapatan yang sesuai untuk dijadikan kerjaya sampingan/sepenuh masa? Inilah jawapannya.. Jadilah Beauty Konsultant Marykay sekarang juga.

Masa depan anda ialah satu dunia yang dilimpahi peluang! hanya melakukan kelas penjagaan kulit, inilah masanya anda mengubah setiap item dimiliki Marykay kepada pendapatan tambahan.


* memperolehi keuntungan sehingga 40% pada apa2 brg yg dijual

* Bekerja sebagai part@full time mengikut kehendak anda


* Jadilah bos sendiri bg perniagaan sendiri


* Dapatkan pendidikan yang diperlukan yg boleh didapati dari Marykay


Untuk Bermula!

Pergi ke
www.marykay.com.my dan ketahuilah dengan lebih lanjut lagi tentang produk Mary Kay®, peluangnya dan betapa mudahnya untuk bermula. Lihat juga semua faedah Mary Kay.
Sebaik sahaja anda sudah jatuh cinta pada produk itu, anda akan tertanya-tanya mengapa anda tidak terfikir tentangnya sebelum ini!


Hubungi saya BC anda 012-3274224 untuk keterangan lebih lanjut

saya beauty consultan anda

saya beauty consultan anda

Semuanya dari Mary Kay

skin care class Alor Gajah

skin care class Alor Gajah

facial @ kelas penjagaan kulit

Hai...

Selamat mnyambut ramadhan yg bakal tiba..seperti biasa SCC ( Skin Care Class ) akan diadakan seperti biasa cuma cuma di area berdekatan sahaja ya..



Mcm biasalah.. jika sesiapa ingin rasa sentuhan Marykay dari Teknik cucian wajah -guna dari oil make up remover-cleanser-masker,freshner sampailah moisturizer..bukan tu je.. lips kita ni pun kita akn SPA tau..selain tangan dan kaki..tp klu sesiapa nk spa kaki kene aturkan satu kelas khas yg lain..bukan apa..cuma takut masa x cukup..



Pastu gunakan foundation marykay yg sgt2 bagus-ringan..sekata.. tiada tandingan dengan foundation lain! then guna la semua make-up utk menyempurnakan wajah.. kolor2 marykay semuanya berasaskan mineral..so x perlu risau..



so sesiapa yg berminat.. hubungi saya..jom cantik d pagi syawal...

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss