SAYA SUKA KECANTIKAN

Untuk penjagaan wajah iaitu luaran.. sy pengguna dan perunding bebasMARYKAY..utk kesihatan dalaman.. sy sarankn EMORRA GLOW C utk kesihatan..kulit yang glow dan radian.. utk wangian.. sy prefer yg bebas alkohol SCAFT PERFUME.. indah nya hidup seorang wanita














Isnin, 27 April 2009

SKIN CARE CLASS PERCUMA

Skin Care Class(SCC) dan Make Beauty Make Over - Ceriakan hari minggu anda bersama MARY KAY .....

Salam semua, saya akan mengadakan SCC secara percuma dan semua di jemput hadir, seperti berikut :

Tarikh : 09 May 2009
Jam : 10.30 pagi / 2.30 ptg / 8 malam ( pilih mengikut kesesuaian)
Di alamat : Taman Bahagia 2 Jasin

Tarikh : 10 May 2009
Jam : 3 ptg
Di alamat : Taman Tasik Air Keroh Melaka

Agenda :
1. Pengenalan Marykay
2. mengenalpasti jenis kulit utk pemakaian produk
3. demo penggunaan Marykay ( facial)
4.SPA Tangan / jari
5. SPA bibir
5. basic make-up
6. Tea Time

cal @ sms nama , tarikh yang diinginkan,dan hari ke 012-3274224

Ahad, 26 April 2009

MEMPERKENALKAN MELACEP SET



MENGHILANGKAN KEKUSAMAN DAN MENYERLAHKAN KEJERNIHAN

MENENTANG JERAWAT

Jika anda mempunyai jerawat, anda perlu cuba :-

1). Set F3 Botanical untuk kulit jerawat




+


2).Time Wise Microdermabrasion step 1: REFINE

Time Wise Microdermabrasion step 2 : REPLENISH

-setiap pembelian akan diberi free gift barangan Marykay-

MASALAH GARIS2 HALUS?

Bagi mereka yg nak menegangkan wajah tanpa garis2 halus, anda perlu pakai:-

1) CLEANSER TIME WISE ( MENGIKUT JENIS KULIT ) -UTK KULIT NORMAL-KERING @ KOMBINASI-BERMINYAK = RM 105


2). TIME WISE AGE FIGHTING MOISTURIZER-MELEMBAB 10 JAM DAN MEMACU PROSES PEMBAHARUAN KULIT = RM 115




3) TIME WISE DAY SOLUTION UVA/UVB -MELEGAKAN GARIS EKSPERISI=RM150

4).TIME WISE NIGHT SOLUTION - BERTINDAK KETIKA TIDUR.VITAMIN ,ANTIOKSIDAAN DAN PEPTIDA UTK MEMEJALKAN KULIT= RM 150

TOTAL : RM 520.00

SETIAP PEMBELIAN SET INI,ADA FREE GIFT UNTUK ANDA

Sabtu, 25 April 2009

VITAMIN KULIT- MAKANAN UTK KULIT ANDA

Di Marykay,kami ada pelbagai vitamin kulit yang boleh dipakai dan amat berkesan jika di pakai dengan set asas Marykay:


SET TIME WISE MICRODERMABRASION-Segera melawan garis2 halus,memperhalus pori-pori,mencapai kulit yang sungguh cantik,licin dengan 2 angkah.

Digunakan pada waktu pg @ ptg .2 kali seminggu selepas pemakaian pencuci muka.Kepada sesiapa yang mempunyai kulit yang kusam dan mempunyai parut jerawat cubalah produk ini.

RM 165 untuk Refine & RM 155 untuk Replenish
Terlalu banyak kandungan vitamin untuk merangsang peredaran kulit agar menjadi lebih anjal.Merupakan serum mewah yang merupakan prosedur bukan pembedahan yg ke 4 plg popular di AS


Time wise Night Solutions-Vitamnin yg sgt kaya dengan antioksida dan peptida peringkat kolagen utk menyubur,melicin dan memejalkan kulit ketika tidur.

Kandungannya mengandungi biji2 halus yang berwarna dimana biji ini akan pecah dan masuk ke dalam kulit ketika tidur.Digunakan bersama set Time Wise ketika tidur.
RM 150



Time Wise Day Solution-mencegah kejadian garis2 halus dan penghalang sinar UVA / UVB sementara peptidanya menghalang garis2 halus.






RM 155




Kerana ianya menakjubkan,maka set ini di gelar Miracle Set dalam penjagaan produk Time Wist




Replneshing Serum -bertindak pantas meresap utk peningkatan kolagen mengembalikan raut wajah yang muda dan berkontur.Diperkuat untuk melawan ancaman dan radikal bebas.

Menggunakan formula buah-buahan yang amat kaya dengan vitamin seperti Plum kakadu,acerola cherry,camu camu,buah delima,anggur hitam.Tanpa perlu pembedahan,botox dan sebagainya.


RM 480




Penghidratan tambahan untuk kulit.Sesuai untuk memulihkan kulit yang sensitif akibat pemakaian produk yang menipiskan kulit.Sesuai pada semua jeniS kulit.Kering @ berminyak.



RM 125



MARYKAY MENGATASI MASALAH ANDA

Hai..saya ada sedikit panduan tentang masalah muka anda yang mungkin dapat saya bantu dgn menggunakan produk Marykay.Apa yg penting,pemakaian mestilah konsisten dan sabar.Jangan harapkan tindakbalas yang terlalu cepat.Biarkan tindak balas berlaku perlahan-lahankan asalkan ianya selamat..

Jika anda mempunyai :

* kulit yang terlalu berminyak @ jerawat.Minyak selalunya akan keluar pada waktu pagi iaitu bangun dari tidur,kadagkala pg2 lg muka dah berminyak.Kebiasaanya kalau kulit berminyak,pasti mudah mendapat jerawat. minyak terjadi akibat kelenjer sebum menghasilkan myk.Liang pori agak kasar.antara rekemen pro
duk :-

Set F3 terdiri dari Cleanser tanpa buih, freshner, Moisturizer,masker

Cleanser RM 65
Freshner RM 65
Moisturizer RM 80
Masker RM 75

Total : RM 285


Mengandungi Witch hazeluntuk mengawal penghasilan minyak ,membantu mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas




* kulit yang kering.Muka yang mempunyai garis2 halus atau garis ekspresi terutama sekitar mata dan mulut.selalunya wanita dah berumur akan dapat kulit jenis ini .Kadangkala kulit kasar dan mengelupas@ merekah

Set F1 terdiri dari Cleanser tanpa buih,freshner,moisturizer dan masker

Cleanser RM 65
Freshner RM 65
Moisturizer RM 80
Masker RM 75

Total : RM 285

hibiscus ditambah pada set ini kerana faedah antioksidanya dan antiperadangnya untuk melegakan rasa ketat dan merah.


* Kulit Normal.Biasanya kulit yang yang normal kelihatan sihat dengan tekstur yang licin.Cuma mereka yang mempunyai kulit ini perlu menjaga dengan rapi,mengimbangkan kelembapan.Antara yang direkemen untuk kulit ini adalah


Set F2 terdiri daripada Cleanser tanpa buih, Freshner,Moisturize,Masker

Cleanser RM 65
Freshner RM 65
Moisturizer RM 80
Masker RM 75

Total RM 285



Sabtu, 11 April 2009

SIAPA YG MAHU CUBA MARYKAY SECARA PERCUMA

INGINKAN DEMO @ FACIAL PERCUMA
( UTK WANITA SAHAJA )

-SEKITAR MELAKA DAN KAWASAN YG BERDEKATAN-

Anda dipelawa untuk mencuba secara percuma semua produk penjagaan wajah ini.Antara yang akan di tawarkan kpd anda :-

mengenalpasti jenis kulit dgn set penjagaan yang sesuai
mempelajari cara @ teknik cuci wajah
menikmati losyen satin hand yang begitu lembut
spa bibir
menggunakan set MARYKAY-cleanser,toner,masker,moisturizer
menggunakan foundation yg sesuai dengan kulit
menggunakan set asas make up

Sila hubungi beauty consultant untuk temujanji anda. Perseorangan @ berkumpulan (3-5 orang) .Kepada mereka yang ingin menjadikan kerjaya Beauty Consultant sepenuh @ separuh masa jg dialu-alukan.
Nora 012-327 4224

http://www.gerbangkecantikan.blogspot.com/
http://www.marykay.com.my/

BINA KARIER BERSAMA MARYKAY

Peluang terbuka untuk anda yang berminat untuk menceburi bidang kecantikan iaitu menjadi Perunding Kecantikan Bebas Mary Kay.

Kenapa Mary Kay?

1) Sudah tentu kerana produknya yang begitu baik dan setaraf dengan produk antarabangsa yg lain. Dengan menjadi perunding kecantikan, anda akan berpeluang memiliki produk ini dengan harga yang lebih rendah dan mampu dmiliki.

2) Mary Kay akan mengubah hidup anda. Ianya mampu menjadikan semua wania merasa cantik.

3)Anda mampu mempunyai business anda sendiri hanya dengan bayaran serendah RM180 untuk mendapatkan Starter Kit (bernilai RM400+). Hanya tambah RM30 untuk anda menghadiri kursus ESRS (Essential Step to Reach Success) selama 2 hari.


Anda akan diajar segala2nya tentang Mary Kay…Company Philosophy, Career Path, Goal Settings, Make-up Skills, Selling Tips, Analysing Skin, Product Knowledge, Business Management dan banyak lagi . Anda akan diberi ESRS PIN and baucer rm200 untuk pembelian barang setelah berjaya menamatkan kursus selama 2 hari ini.

Jadi, sekiranya anda ingin berjaya terutama di dalam bidang kecantikan, Mary Kay adalah jawapannya….Semua wanita ingin cantikkan?

So, tunggu apa lagi…mari bersama2 saya untuk membina pasukan di dalam Mary Kay…teruskan usaha dan jangan putus asa.

saya beauty consultan anda

saya beauty consultan anda

Semuanya dari Mary Kay

skin care class Alor Gajah

skin care class Alor Gajah

facial @ kelas penjagaan kulit

Hai...

Selamat mnyambut ramadhan yg bakal tiba..seperti biasa SCC ( Skin Care Class ) akan diadakan seperti biasa cuma cuma di area berdekatan sahaja ya..



Mcm biasalah.. jika sesiapa ingin rasa sentuhan Marykay dari Teknik cucian wajah -guna dari oil make up remover-cleanser-masker,freshner sampailah moisturizer..bukan tu je.. lips kita ni pun kita akn SPA tau..selain tangan dan kaki..tp klu sesiapa nk spa kaki kene aturkan satu kelas khas yg lain..bukan apa..cuma takut masa x cukup..



Pastu gunakan foundation marykay yg sgt2 bagus-ringan..sekata.. tiada tandingan dengan foundation lain! then guna la semua make-up utk menyempurnakan wajah.. kolor2 marykay semuanya berasaskan mineral..so x perlu risau..



so sesiapa yg berminat.. hubungi saya..jom cantik d pagi syawal...

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss