SAYA SUKA KECANTIKAN

Untuk penjagaan wajah iaitu luaran.. sy pengguna dan perunding bebasMARYKAY..utk kesihatan dalaman.. sy sarankn EMORRA GLOW C utk kesihatan..kulit yang glow dan radian.. utk wangian.. sy prefer yg bebas alkohol SCAFT PERFUME.. indah nya hidup seorang wanita














Sabtu, 28 Februari 2009

warna mata pilihan

warna mata marykay ni tahan 8 jam.yg bestnya warna ni tak berkedut mengikut alur kelopak mata.ia jg tidak menggatalkan kulit mata.campur shj apa warna,tetap nampak cantik.lg 1, color ni kita yg pilih sendiri mengikut kehendak kita sendiri...


01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

01-amber blaze 02-blue metal 03-chocalate kiss 04-cinnabar 05-coal
06-cyristalline 07-denim frost 08-dusty lilac 09-essprisso
10-golden olive 11-granite 12-hazelnut 13-honey spice 14-iris
15-lemongrass 16-moonstone 17-navy blue 18-precious pink
19-sienna 20-silky caramel 21-spun silk 22-steel 23-sweet cream
24-sweet pink 25-sweet plum 26-untiled

Jumaat, 27 Februari 2009

Kehebatan produk Mary kay

Marykay berkecimpung dalam perniagaan jual-terus selama beberapa tahun sebelum beliau memulakan syarikat sendiri.Impiannya ialah membantu wanita lain berdikari dari segi kewangan.Mary Kay membuka perniagaan pada 13 september 1963 dengan 9 orang Perunding Kecantikan.Pada tahun 1966 jumlah jualan tahunan mencecah $1 juta dan sekarang melebihi $2 billion scr runcit.Mary Kay mempunyai 1 juta orang independent Beauty Consultant yang berada di lebih 30 buah negara.
Antara Penganugerahan yang pernah diterima :-
1. Penganugerahan HoratioAlgers
2. satu dari 100 syarikat Terbaik di Amerika
3. Satu daripada 10 syarikat terbaik untuk wanita
4. Perniagaan wanita terunggul
5. Penganugerahan Corporations That Makes A Different
6. Penganugerahan Vosion for Tomorrow

Jadikan Impian anda di Marykay 1 kenyataan

Independent Beauty Consultant:-
* profit up to 40%
* Monthly/quarterly rewards and recognition
* prizes & awards
* FREE subcription Applause megazine

Senior Consultant-1-2 active personal team
* 4% personal team commission

Team Builder-3-4 active personal team
*4% personal team commission
* RM 35 team-building bonus beginning with fourth qualified team member

Team leader 5-7 active personal team
* 7% or 12% commission
* RM 35 team building bonus beginning with fourth qualified member

Future Independent Sales Director-8 @ > active personal team member
* 7% or 12% commission
* RM 35 team building bunus beginning with fourth qualified team member

Independent Sales Director
* 7% or 12% commission
* 9%-12% unit volume commission
* Volume bonus RM40-RM10,000 permonth (7500 monthly unit sales points and above)
* Pink career car Program

Independent Senior Sales Director-1-4 offspring sales Director
* 7% or 12% commission
* 5% offspring commission
* Unit volume RM400-RM10000 permonth

Independent Executive Sales Director-5 or more offspring Sales Director
* 7% OR 12% commission
* 5% offsoring commission
* unit volume bonusM400-RM 10000 permonth

Independent National Sales Dorector-8 independent Sales Director & 5 Senior sales Director
*
mailto:7%@12 commission
* 12% unit volume commission
5% second-lineffspring commission
0.5% third-line offspring commission
NSD car

Khamis, 12 Februari 2009

Makeup ringkas utk ke pejabat

Perkara yang paling asas, bersihkan wajah dengan pencuci muka dan jangan dilupakan toner.Kemudian, gunakan pelembab wajah sebelum memulakan makeup.Sapukan sedikit foundation yang sesuai ke wajah. .Loose powder dipakai setelah memakai alas bedak. Loosepowder ini mampu menyerap minyak dan menutup pori-pori pada wajah. Pastikan tidak terlalu tebal sapuannya. Bedak tabur membuatkan wajah anda nampak lebih segar atau anda boleh menyapukan sedikit compact powder selepas itu.Compact powder pula digunakan dengan atau tanpa alas bedak.Kelebihan compact powder ini ialah ia dapat menutupi lingkaran hitam.Sapukan sedikit pemerah pipi yang berunsurkan powder.Sapukan pembayang mata yang berunsurkan powder, pilih warna yang berunsurkan semulajadi atau warna yang sesuai dengan pakaian yang hendak digayakan. Gunakan eye liner dan maskara.Lukis lipliner dan sapukan lipstik yang sesuai dengan warna kulit dan akhiri dengan pemakaian Lipgloss untuk nampak lebih bermaya dan ceria.Gunakan produk Marykay kerana ianya tahan selama 8 jam. Jangan lupa perfume agar anda berbau harum sepanjang hari. Have a nice day!

Istilah Penjagaan Kulit

Akne-Kulit cela,termasuk bintik hitam,bintik putih,jerawat @ sista yang disebabkan terkumpulnya protein keratin,bakteria dan minyak dlm pori-pori kulit
Antioksida-Pelindung yg dapat melawan radikal bebas
Kolagen-Protein stuktur yang berserat di dalam kulityang menjadikannya anjal dan pejal
Komedogenik-Lapisan sel bwh epidermis
Elastin-Protein di dalam kulit yg boleh meregang dan kembali ke bentuk asal
Emolien-Bahan yang mengandungi lembapan yg berada di dalam kulit dan membantutkan penyejatannya supaya kulit lebih lembut
Pengelupas-Bahan atau produk (krim penyental yang berbiji) untuk membuang sel kulit mati dari permukaan kulit
Radikal Bebas-tidak stabil,molekul reaktif yang terhasilakibat terdedah dari UV ,tindakbalas kimia,yang boleh menjejaskan keanjalan dan ketegangan kulit
Humukten (pelembab)-Bahan yang membantu kulit mengekalkan lembapan
Menghidrat-mengembalikan proses lembapan biasa pada kulit
Hipoalergenik-Produk yang tidak mengandungu bahan bahan alahan seperti wangian.
Melanin-Pigmen berwarna coklat gelap atau hitam pd kulit
Sebum-Bahan semulajadi yang dihasilkan oleh kelenjer minyak yang merupakan pelembab semulajadi kulit.
-Semoga kini anda tahu istilah yang sering digunakan di dalam bidang kecantikan-

Penjagaan mata dan bibir




Oil free Eye Make-Up (yg botol pink)-Menanggalkan mekap mata secara lembut dalam sekelip mata.Tidak gatal dan berminyak.

Satin Lips Mask- Masker untuk bibir
Satin Lips Balm-Balm untuk bibir
Menghilangkan kulit kering di bibir,menghilangkan kehitaman bibir,menjadikan bibir lembut dan mencantikkan sapuan lipstik.

Sistem Pure white


Menampilkan kulit yang lebih cerah,mengurangkan tompok hitam,membalikkan penyahwarnaan kulit.Mengandungi sebatian unik Lucentrix.Mengandungi penghalang matahari,antioksida ,ramuan pemutihan,menganjalkan kulitSesuai untuk mereka mendapatkan kulit yang cantik,cerah,berseri.Juga produk pelawan usia.

Set mirecle



Produk anti penuaan yang luar biasa.Ia menjadikan kulit lebih muda.Set ini direka utk membantu menghapuskan tanda penuan untuk menampilkan kulit yang lebih berseri yang boleh anda nampak dan rasa.Pembersih boleh tahan sehingga 2 bulan,pelembab 3.2 bulan dan Day and Night Solution 2 bulan stp satu.Kajian klinikal menunjukkan 83% kurangnya garis halus,sehingga 25%meningkatkan keanjalan kulit,100% kulit lembut dan halus,,46% ton sekata.Layari http://www.marykay.com/ utk keterangan lanjut.Memang berbaloi

Rabu, 4 Februari 2009

lipgloss



pemakaian lip gloss selain dapat melembabkan bibir,ia menjadikan wajah seseorang lebih berseri dan ceria.Ianya tidak seperti lip gloss yang lain..ianya ringan,tahan 8 jam dan merasa seperti tidak memakainya..bes sgt2







Mineral Powder
Dalam bentuk serbuk.berformula ringan ini berpadu untuk mendapatkan kemasan sempurna dan meratakan tona kulit dan memberi perlindungan sehalus sutera.lagi 1 besnye,ianya tahan kemasan dan tahan kilat sepanjang hari.Produk ini telah diiktiraf ahli dermatologi kerana perlindungan dan perlekatannya yang baik terhadap kulit

mascara

-Teknologi Smart Waper untuk memaksimumkan ketebalan-tanpa gumpalan.Tahan comot,tahan gumpalan,tahan kelupas serta teruji oleh pakar oftalmologi dan sesuai utk pemakai kanta sesentuh.ianya meringankan bulu mata dan yang besnyer ianya kalis
air



Produk warna mata
Memberikan anda kebebasan untuk mewarnai mata.Didatangkan dgn pelbagai warna dan anda berhak menentukan warnanya mengikut kesesuaian kulit.
produk blusher
ianya licin sangat dan tahan lama.Warna yang amat menarik.dijual berasingan.Apa yang menarik tentang Mary Kay,anda boleh mengaturpadankan warna yang anda mahu di dlm 1 compact..

Selasa, 3 Februari 2009

Mary kay skin care

Botanical Customized Skin Care (kulit kering)
Kandungan Hibiscus membantu menghilangkan rasa tegang/kemerahan yg berkaitan dgn kulit kering.Antioksida & anti kerengangan.Kulit lebih selesa,tenang dan lembut,mengembalikan keserian kulit

Apakah yang dikatakan kulit kering ?
-pori kecil,suram tanpa sbrg mnyak.Garis eksperesi mudah terbentuk pada sekitar mata dan mulut.kebiasaan berlaku pd wanita lebih 50 tahun.ia terjadi kpd wanita yang tidak melindungi drpd unsur di luar rumah



Botanical Customized Skin care (kulit normal)

Kelihatan sihat,teksturnya licin.Mengandungi keseimbangan minyak dan jarang berlaku pori tersumbat.Bg yang manjaga rapi,garis dan kedutan jarang terbentuk

Botanical Customized Skin care (kulit berminyak)
terjadi akibat sebum yang menghasilkan minyak berlebihan menyebabkan berkilat.kdgkala muka menjadi berminyak @ melekit hanya beberapa jam sahaja dicuci.Dicirikan juga pori-pori kasar,lebih mudah ditumbuhi jerawat,pori tersumbat dan mudah tercela.Kulit jenis ini tidak mudah berkedut dan jumlah minyak membantu mengekalkan kulit dari kekeringan.

Bagi mereka yang ingin mencuba produk ini dialu-alukan..Ianya secara percuma
Hubungi @ email saya



Koleksi Penjagaan badan MaryKay..membelai..memperbaharui dan menyegarkan

INGIN JADI BEAUTY CONSULTANT MARY KAY ?


D:\NORA 2008\mary kay.
Kenapa
anda perlu memilih MARY KAY sebagai kerjaya anda??
*Boleh buat part/full time.

*Masa bekerja bebas -fleksible(mengikut sesuka hati anda)..

*Produk berjemana Antarabangsa -
lebih 40 tahun dipasaran.

*Program yg luas meliputi :Skin Care ClassMake up Body Class Body Spa Class dan pelbagai lagi berkenaan dgn kecantikan wanita.

*Berpeluang bercuti di luar negeri.

*Pendapatan harian dan bulanan -utg runcit sehingga 30-40%..Harga produk yg sgt2 berpatutan-semua golongan mampu

*Latihan percuma diberikan.Dapat sijil lagi !!
*Modal yg rendah (RM180 shj)-layak menjadi Beauty Consultant .

*Kerjaya dlm beauty line yg menyeronokkan-semua prempuan mahu klihatan cantik.

Satu bidang yg bukan menjual barang semata2,lebih kpd memberi kelas/sessi solekan percuma kpd wanita bgaimana mengunakan teknik solekan yg sempurna (bukan kita yg
make up..diorang yg make up sendiri..menarik tak..free pulak tu..
saya galakkan sesiapa yg sgt meminati bidang kecantikan..inilah peluang anda utk meluaskan lagi pengetahuan dlm bidang ini dan bergaul dgn mereka2 yg berjaya..percayalah..Anda yang dialu2kan..Nak tahu lbih lanjut ttg syarikat?? click
http://www.marykay.com.my/ atau call saya 012-327 4224..tak kira di mana anda berada..
Sewaktu menghadiri NCO (New Consultant Orientation) di Marykay Petaling Jaya pada 15.02.09

Tips penjagaan jari jemari


Kulit tapak tangan dan jari jemari adalah pengukur usia seseorang. Kulit tangan yang kering, kusam dan berkedut akan memberi kesan terhadap penampilan dan membuat anda lebih berusia dari usia sebenar.Cuba tip berikut1. Urut tangan dan jari jemariSapukan minyak essential ke tangan dan jari jemari. Lakukan seperti mencuci tangan secara perlahan dan berikan sedikit tekanan. Dengan menggunakan ibu jari, urut telapak tangan dengan cara membulat dan lakukan berulang kali. 2. Krim TanganJadikan rutin setiap malam sapukan krim tangan sebelum tidur dan urutkan secara perlahan.3. Untuk mendapatkan kesan segera, ambil 1 sudu besar teh gula pasir dan di campurkan dengan pencuci tangan. Cuci tangan anda dan keringkan dengan tuala yang lembut.Disamping itu untuk menguatkan kuku jari jemari, gosokkan dengan limau nipis atau rendamkan dengan teh. Disamping menguatkan kuku ianya juga dapat mencantikkan kuku.Rujuk http://www.marykay.com.my/ untuk lihat penjagaan bagi tangan anda

Tips Kekal Hrum Sepanjang Hari


Tip Kekal Harum Sepanjang Hari
Mandi dengan gel mandian yang berbau harum dan gunakan scrub mandi yang sesuai.
Sapukan losyen badan
Gunakan deodorant yang bersesuaian.
Pewangi/perfume kegemaran. Semburkan di tempat yang betul seperti pergelangan tangan, leher dan di bawah telinga.

solekan nampak fresh !

Secara ringkas, cuci wajah dengan pencuci muka, tonerdan pelembab. Sapukan foundation yang berbentuk cecairsecara tipis, sapukan dengan loose powder."Biarkan lip gloss yang memainkan peranan !"Kuasa lipshine atau lipgloss mampu membuatkan wajahletih/kusam menjadi lebih segar dan bermaya. Pilih lipshineyang mengandungi pelembab bibir, vitamin E dan nutrisi yangmampu menjaga kesegaran bibir.Bagi yang berkulit cerah pilih warna-warna yang berunsurkan lembut seperti pink, manakala yang berkulit agak gelap anda sesuai dengan warna merah atau pun oren.Untuk penampilan di saat-saat yang istimewa sepertimakeup di malam hari, lipglosss disapukan selepas lipstik.Padankan warna lipgloss dan warna lipstik. Contohnya jikalipgloss/lipshine berwarna oren, sapukan lipstik berwarnaoren atau seakan merah. Agar bibir nampak semula jadi, sapukan pada tengah bibirdan ratakan secara tipis-tipis. Bagi bibir yang tebal, hindari menggunakan lipshinehingga ke garis bibir, cukup menyapunya pada tengah bibirsaja.Nah ! sekarang wajah anda nampak segar dengan perananlipgloss/lipshine. Untu mendapatkan lipgloss silaberkunjung ke http://www.marykay.com.my/
Lipstik yang menawan :-

saya beauty consultan anda

saya beauty consultan anda

Semuanya dari Mary Kay

skin care class Alor Gajah

skin care class Alor Gajah

facial @ kelas penjagaan kulit

Hai...

Selamat mnyambut ramadhan yg bakal tiba..seperti biasa SCC ( Skin Care Class ) akan diadakan seperti biasa cuma cuma di area berdekatan sahaja ya..



Mcm biasalah.. jika sesiapa ingin rasa sentuhan Marykay dari Teknik cucian wajah -guna dari oil make up remover-cleanser-masker,freshner sampailah moisturizer..bukan tu je.. lips kita ni pun kita akn SPA tau..selain tangan dan kaki..tp klu sesiapa nk spa kaki kene aturkan satu kelas khas yg lain..bukan apa..cuma takut masa x cukup..



Pastu gunakan foundation marykay yg sgt2 bagus-ringan..sekata.. tiada tandingan dengan foundation lain! then guna la semua make-up utk menyempurnakan wajah.. kolor2 marykay semuanya berasaskan mineral..so x perlu risau..



so sesiapa yg berminat.. hubungi saya..jom cantik d pagi syawal...

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss