SAYA SUKA KECANTIKAN

Untuk penjagaan wajah iaitu luaran.. sy pengguna dan perunding bebasMARYKAY..utk kesihatan dalaman.. sy sarankn EMORRA GLOW C utk kesihatan..kulit yang glow dan radian.. utk wangian.. sy prefer yg bebas alkohol SCAFT PERFUME.. indah nya hidup seorang wanita














Khamis, 12 Februari 2009

Makeup ringkas utk ke pejabat

Perkara yang paling asas, bersihkan wajah dengan pencuci muka dan jangan dilupakan toner.Kemudian, gunakan pelembab wajah sebelum memulakan makeup.Sapukan sedikit foundation yang sesuai ke wajah. .Loose powder dipakai setelah memakai alas bedak. Loosepowder ini mampu menyerap minyak dan menutup pori-pori pada wajah. Pastikan tidak terlalu tebal sapuannya. Bedak tabur membuatkan wajah anda nampak lebih segar atau anda boleh menyapukan sedikit compact powder selepas itu.Compact powder pula digunakan dengan atau tanpa alas bedak.Kelebihan compact powder ini ialah ia dapat menutupi lingkaran hitam.Sapukan sedikit pemerah pipi yang berunsurkan powder.Sapukan pembayang mata yang berunsurkan powder, pilih warna yang berunsurkan semulajadi atau warna yang sesuai dengan pakaian yang hendak digayakan. Gunakan eye liner dan maskara.Lukis lipliner dan sapukan lipstik yang sesuai dengan warna kulit dan akhiri dengan pemakaian Lipgloss untuk nampak lebih bermaya dan ceria.Gunakan produk Marykay kerana ianya tahan selama 8 jam. Jangan lupa perfume agar anda berbau harum sepanjang hari. Have a nice day!

1 ulasan:

saya beauty consultan anda

saya beauty consultan anda

Semuanya dari Mary Kay

skin care class Alor Gajah

skin care class Alor Gajah

facial @ kelas penjagaan kulit

Hai...

Selamat mnyambut ramadhan yg bakal tiba..seperti biasa SCC ( Skin Care Class ) akan diadakan seperti biasa cuma cuma di area berdekatan sahaja ya..



Mcm biasalah.. jika sesiapa ingin rasa sentuhan Marykay dari Teknik cucian wajah -guna dari oil make up remover-cleanser-masker,freshner sampailah moisturizer..bukan tu je.. lips kita ni pun kita akn SPA tau..selain tangan dan kaki..tp klu sesiapa nk spa kaki kene aturkan satu kelas khas yg lain..bukan apa..cuma takut masa x cukup..



Pastu gunakan foundation marykay yg sgt2 bagus-ringan..sekata.. tiada tandingan dengan foundation lain! then guna la semua make-up utk menyempurnakan wajah.. kolor2 marykay semuanya berasaskan mineral..so x perlu risau..



so sesiapa yg berminat.. hubungi saya..jom cantik d pagi syawal...

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss

skin care class-diadakan utk puteri umno Merlimau.. thanksss